Bestaand WhatsApp account migreren naar CommuniQate

Als je al een bestaand WhatsApp-account hebt, bijvoorbeeld via de WhatsApp Business App, en je wilt gebruikmaken van CommuniQate, dan kun je dit account migreren. Afhankelijk van het type van je bestaande WhatsApp-account kun je de onderstaande stappen volgen.

Als je al een bestaand WhatsApp-account hebt, bijvoorbeeld via de WhatsApp Business App, en je wilt gebruikmaken van CommuniQate, dan kun je dit account migreren. Afhankelijk van het type van je bestaande WhatsApp-account kun je de onderstaande stappen volgen.

Migreren vanaf de reguliere WhatsApp-app of de WhatsApp Business App

Als je de reguliere WhatsApp-app of de WhatsApp Business App gebruikt, dien je dit account te verwijderen. Geen zorgen, je bent binnen een paar minuten weer bereikbaar. Je kunt je account verwijderen door naar je accountinstellingen in WhatsApp te gaan.

Migreren vanaf een andere WhatsApp Cloud provider

Als je overstapt vanaf een andere WhatsApp Cloud provider, moet je eerst de tweestapsverificatie uitzetten. Wanneer je tweestapsverificatie code bekend is vanuit je huidige provider kun je deze invullen tijdens de onboarding in CommuniQate en hoef je deze dus niet eerst uit te zetten.

Dit kun je doen door naar de WhatsApp Manager te navigeren via Facebook Business Manager. Vervolgens ga je in de linker zijbalk naar Accounttools -> Telefoonnummers en klik je bij het telefoonnummer op het "instellingen" icoon. Ga naar Tweestapsverificatie en klik op "Tweestapsverificatie uitschakelen" en volg de instructies.

Overige belangrijke informatie die je moet weten

Helaas worden je gesprekken en contacten niet meegenomen in deze migratie. Zorg er dus voor dat belangrijke gesprekken ergens anders worden opgeslagen, bijvoorbeeld door ze te kopiëren naar een document. Je kunt bestaande contacten gemakkelijk weer importeren in CommuniQate. Volg hiervoor het artikel: Contact importeren in CommuniQate

Vervolgens kun je de stappen vanaf de paragraaf "WhatsApp account koppelen aan CommuniQate" volgen uit het artikel: Nieuw WhatsApp account koppelen aan CommuniQate om verder te gaan met het migreren van je bestaande WhatsApp Account.

Start vandaag nog met CommuniQate.

Begin direct met het verbeteren van je klantcontacten via WhatsApp. Ontdek hoe eenvoudig het is om je klantenservice en marketing te optimaliseren. Klik op de knop hieronder en ervaar CommuniQate zelf, gratis en zonder verplichtingen.

GIJS: Groen in je straat SendsmartEnergiecontrolGemeente Deventer

Sluit je aan bij tientallen andere succesvolle organisaties.

App screenshot
test

Maico Gieteling

Product Specialist